Generaal Spoor Paviljoen  
     
  menu  
 

Een veteraan vertelt...

Ronand LuijtersLuitenant-kolonel b.d. Ronand Luijters deelt in beeld en geluid zijn ervaringen over zijn uitzending naar onder andere Afghanistan. Ronand is tegenwoordig nauw verbonden nij het welzijn van veteranen. Zo bezoekt hij regelmatig scholen in het kader van ‘Veteraan voor de klas’, is hij bestuurslid van Wounded Warriors Nederland en verzorgt hij rondleidingen in het Oorlogsmuseum van Overloon.

Maandelijks wordt er in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties, in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt in het kader van 'Een veteraan vertelt' een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisisgebied.

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is op die avonden open vanaf 18.30 uur. Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen wordt verzocht de deelname te melden via veteranentreffen1roermond@gmail.com onder vermelding van het aantal personen.

 
     
  menubalk